Połączenie gorzkiego smaku kaszy gryczanej i kwaskowatych malin? Dla mnie bomba!
Ciasto gryczane z malinami
- 200 g kaszy gryczanej zmielonej na mąkę (może też być mąka gryczana)
- 150 g jogurtu naturalnego
- 60 g miodu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jaja
- szklanka malin
Wszystkie składniki oprócz malin blendujemy. Wrzucamy połowę malin do masy i mieszamy łyżką. Wylewamy do formy wysmarowanej tłuszczem. Górę posypujemy resztą malin. Pieczemy ok 35 min w temp 180C.
Makro jednego kawałka (po przekrojeniu ciasta na 16 kawałków) - 72kcal, B-3g T-1,4g W-11,6g
Smacznego!
Wygląda cudnie :) Muszę koniecznie zrobić.
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
this looks absolutely delicious.
OdpowiedzUsuńx
dahi from strangeness-and-charms.com