Uwielbiam wakacje za maliny, truskawki, arbuzy i...jagody! I to one dzisiaj w roli głównej <3
Babeczki jagodowe
Spód:
- 100g daktyli
- 50g płatków owsianych (5 łyżek)
- 20g wiórek kokosowych (2 łyżki)
- 10g oleju kokosowego (jedna łyżka)
- 1 jajko
- 100g jagód (ok. 2 garści)
Wszystkie składniki blendujemy ze sobą ➡ wlewamy do foremek ➡ pieczemy ok. 25 minut w temp 180C ➡ studzimy
Masa:
- 150g jogurtu naturalnego gęstego
- 1 łyżka żelatyny
- szklanka mleka (u mnie migdałowe)
- 100g jagód
Mleko podgrzewamy ➡ dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia ➡ studzimy ➡ jogurt blendujemy z 50g jagód ➡ kiedy mleko z żelatyną ostygną łączymy wszystko razem ➡ wkładamy do lodówki na ok 30min, aż masa zacznie tężeć ➡ wylewamy masę na ostudzony spód, dekorujemy jagodami i wkładamy na ok 2h do lodówki.
Przechowujemy w lodówce.
Makro jednej babeczki (przy 12 babeczkach) - 83 kcal B-2,6g T-3,2g W-11,6g
Smacznego!
Codziennie nowe, pyszne zdjęcia! ➡ INSTAGRAM
też kocham lato za te wszystkie owoce <3
OdpowiedzUsuńprzepysznie wyglądają te babeczki <3
zapraszam
mój blog |KLIK|
it looks so good! i guess this would satisfy my sweet tooth *-*
OdpowiedzUsuńx
dahi
http://www.strangeness-and-charms.com/
Mniam ale super wygladają, na pewno skorzystam z przepisu :*
OdpowiedzUsuńZapraszam http://ispossiblee.blogspot.com/2017/08/jak-to-jest-dostac-wymarzona-prace.html