Bez zbędnego pisania - moje pierwsze podejście do bakłażanów zakończone PYSZNIE! ;)
Czego potrzebujemy?
Sposób przygotowania:
1. Bakłażany przekroić, położyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem, wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec 25/30 min. Następnie wyjąć miąższ łyżeczką, zostawiając ok. 1/2 brzegów bakłażana.
2. Ugotować kaszę jaglaną. Rozgrzać patelnię z 2 łyżkami oliwy, dodać pokrojoną w kosteczkę 1 cebulę i drobno posiekany czosnek, podsmażać 2-3 minuty, następnie dodać posiekany miąższ z upieczonych bakłażanów, doprawić solą, pieprzem i smażyć co chwilę mieszając przez ok. 5 minut.
Dodać przyprawy, smażyć przez minutę, następnie skrapiając składniki wodą smażyć jeszcze przez 2 minuty.
3. Dodać ugotowaną kaszę jaglaną oraz pomidora, wymieszać, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Farsz nałożyć w wydrążone połówki bakłażana uprzednio doprawionego solą i posmarowanego oliwą.
4. Pozostałego pomidora pokroić na plasterki, położyć na bakłażanie, doprawić solą, pieprzem, suszonymi oregano i skropić oliwą. Piec przez ok. 15 - 20 minut w 180 stopniach C.
Do następnego!
Ciekawe jak smakuje :D
OdpowiedzUsuńgrlfashion.blogspot.com
Aż mi cieknie ślinka :))))
OdpowiedzUsuńDanie nie dla mnie, ale zdjęcia bardzo apetyczne :)
OdpowiedzUsuńWolę cukinię, za bakłażanem jakoś nie przepadam ale ten wygląda tak smakowiecie że bym się nie wahała nad zjedzeniem go ;)
OdpowiedzUsuńMoge prosić o kliknięcie chociąz w jeden link ?? http://zlota-orchidea.blogspot.com/2016/02/zamowienie-z-dresslink.html Bardzo mi to pomoże ;) z góry dziękuję i pozdrawiam ;*
Wygląda bardzo smacznie :D
OdpowiedzUsuńhttp://bitter-sweet-wonderwall.blogspot.com/
Cudne wyglada! Zaraz się zabiorę za gotowanie :D
OdpowiedzUsuńZapraszam http://ispossiblee.blogspot.com Odpowiadam na każdą obserwacje i nie pozostaje biernym obserwatorem :)
Ale to pysznie wygląda! Cudowne zdjęcia *.*
OdpowiedzUsuńhttp://everything-by-me.blogspot.com/
właśnie za raz będę robić podobną potrawę
OdpowiedzUsuńzapraszam
mój blog |KLIK|
O wypróbuję ten przepis!
OdpowiedzUsuńdusiiiak.blogspot.com
Wygląda rewelacyjnie! Takie przyjemnosci, az zrobiłam się głodna;) Dzis na kolacje u mnie to cudo;)
OdpowiedzUsuńWydaje sie szybkie w przygotowaniu i dość syte;)
Wygląda pysznie :) koniecznie muszę pokazać ten przepis mojej mamie - ona uwielbia takie klimaty :D
OdpowiedzUsuńwww.itsnesti.blogspot.com
Ja często robię podobnie z cukiniami!
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie, zdjęcia geniaaaalne.
ylyys.blogspot.com
Ale pychotka ! Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńwww.evelinebison.pl
Bardzo lubię bakłażany i też mam kilka sprawdzonych dań z nimi, ale Twój przepis bardzo mi się spodobał więc z pewnością niebawem zagości w mojej kuchni :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :-)