niedziela, 29 października 2017

Zdrowe batony do szkoły/pracy

U kogo zdrowe odżywianie kończyło się podczas małego głodu poza domem? Ratunek - szybkie zakupy w kiosku, baton, chipsy, ciastko i po głodzie. Ja zawsze jestem przygotowana na coś takiego między innymi dzięki takim batonikom.



Batoniki owsiano-czekoladowe 

  • 150 g płatków owsianych 
  • 55 g oleju kokosowego
  • 60 g ksylitolu 
  • łyżeczka cynamonu
  •  szczypta soli himalajskiej
  •  tabliczka gorzkiej czekolady
  • 35 g masła orzechowego

Olej kokosowy (50g) podgrzać w garnku z ksylitolem ➡dodać płatki owsiane, cynamon i sól ➡wymieszać ➡3/4 masy przełożyć do wyłożonej i wysmarowanej olejem kokosowym formy ➡schłodzić w lodówce 
W tym czasie rozpuścić czekoladę, masło orzechowe i olej kokosowy(5g) ➡ krem wylać na schłodzoną, dolną warstwę ➡górę posypać pozostałymi płatkami ➡chłodzić w lodówce ok. 2 godziny.
Przechowywać w lodówce.




Makro jednej porcji (z 15): 129 kcal, B-2,3g T-7,5g W-13,5g




Tutaj dobrze Wam znane fasolowe brownie w formie batoników. Czasami wystarczy zmienić formę z keksówki na tartę i mamy batoniki :D


Smacznego!

Codziennie nowe, pyszne zdjęcia!  INSTAGRAM

3 komentarze:

Jak już tu jesteś - wyraź swoją opinie, a ja na pewno zajrzę do Ciebie;)
Podoba Ci się mój blog? - Zaobserwuj;)