środa, 7 września 2016

Fasolowe brownie

Do zrobienia tego 'ciasta' przymierzałam się chyba pół roku. Pewnie ze względu na jego główny składnik, czyli fasolę. Bałam się, że będzie za bardzo wyczuwalna, ale nic z tych rzeczy. I w końcu nadszedł ten czas, zrobiłam je i wyszło pyszne! Jeśli lubicie mocno kakaowe potrawy to Wam też za smakuje. A jeśli nie to wystarczy po prostu...dodać mniej kakao;) 




Czego potrzebujemy?


puszka czerwonej fasoli,
2 banany,
2 jajka,
2 łyżki kakao,
2 łyżki miodu,
2 łyżki wiórek kokosowych


Wszystkie składniki blendujemy, wylewamy na formę i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 45 min. Czekamy aż ostygnie i wkładamy na jakieś 2 godzinki do lodówki. Jeśli tego nie zrobicie i zaczniecie kroić jeszcze ciepłe to niestety... nie będzie wyglądało apetycznie tak jak na poniższym zdjęciu:D 





Ale po wyjęciu z lodówki już jest OK! <3


Jest niezastąpione jako drugie śniadanie, do pracy, do szkoły, czy do kawy.



Smacznego! <3

8 komentarzy:

  1. Świetny przepis :D Na pewno skorzystam szkoda tylko, że teraz zrobiłaś mi smaka :/

    https://life-patuu.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. z fasoli takie cudo, kto by pomyślał :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno wypróbuje bo jest świetne :3

    Zapraszam http://ispossiblee.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow, super sprawa. Takie proste, a wygląda genialnie. No i milion razy zdrowsze, niż normalne brownie. Zrobię! :)
    Pozdrawiam, W.

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda smacznie, wgl jakby nie było tam fasoli. Przyznam, że to dość odważne połączenie ;p

    Zapraszam[KLIK]

    OdpowiedzUsuń
  6. To już wiem co będę robić w weekend. Super przepis!
    dusiiiak.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Jak już tu jesteś - wyraź swoją opinie, a ja na pewno zajrzę do Ciebie;)
Podoba Ci się mój blog? - Zaobserwuj, pewnie zrobię to samo;)