Do zrobienia tego 'ciasta' przymierzałam się chyba pół roku. Pewnie ze względu na jego główny składnik, czyli fasolę. Bałam się, że będzie za bardzo wyczuwalna, ale nic z tych rzeczy. I w końcu nadszedł ten czas, zrobiłam je i wyszło pyszne! Jeśli lubicie mocno kakaowe potrawy to Wam też za smakuje. A jeśli nie to wystarczy po prostu...dodać mniej kakao;)
Czego potrzebujemy?
puszka czerwonej fasoli,
2 banany,
2 jajka,
2 łyżki kakao,
2 łyżki miodu,
2 łyżki wiórek kokosowych
Wszystkie składniki blendujemy, wylewamy na formę i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 45 min. Czekamy aż ostygnie i wkładamy na jakieś 2 godzinki do lodówki. Jeśli tego nie zrobicie i zaczniecie kroić jeszcze ciepłe to niestety... nie będzie wyglądało apetycznie tak jak na poniższym zdjęciu:D
Ale po wyjęciu z lodówki już jest OK! <3
Jest niezastąpione jako drugie śniadanie, do pracy, do szkoły, czy do kawy.
Smacznego! <3
Świetny przepis :D Na pewno skorzystam szkoda tylko, że teraz zrobiłaś mi smaka :/
OdpowiedzUsuńhttps://life-patuu.blogspot.com/
z fasoli takie cudo, kto by pomyślał :D
OdpowiedzUsuńna pewno wypróbuję! <3
OdpowiedzUsuńNa pewno wypróbuje bo jest świetne :3
OdpowiedzUsuńZapraszam http://ispossiblee.blogspot.com
Wow, super sprawa. Takie proste, a wygląda genialnie. No i milion razy zdrowsze, niż normalne brownie. Zrobię! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, W.
Wygląda smacznie, wgl jakby nie było tam fasoli. Przyznam, że to dość odważne połączenie ;p
OdpowiedzUsuńZapraszam[KLIK]
To już wiem co będę robić w weekend. Super przepis!
OdpowiedzUsuńdusiiiak.blogspot.com
wygląda jak czekoladowe :D
OdpowiedzUsuńZrobione dzisiaj, zamiast brownie przełozyłam do formy na muffinki - wyszły przepyszne, dziękuję za przepis :-)
OdpowiedzUsuń