piątek, 20 października 2017

Fit ciasto ze śliwkami i kruszonką



Fit ciasto ze śliwkami i kruszonką:

Ciasto

  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 100 g mąki ryżowej
  • 40 g ksylitolu
  • 25 g oleju kokosowego
  • 5 g proszku do pieczenia
  • 2 jaja
-------------------------------------------
  • 6 śliwek
  • łyżeczka ksylitolu
Składniki łączymy i zagniatamy ciasto. Połową ciasta wykładamy formę wysmarowaną tłuszczem, nakłuwamy widelcem. Kładziemy pokrojone w mniejsze kawałki śliwki  i posypujemy łyżeczką ksylitolu.

Masa:
  • pół opakowania budyniu waniliowgo
  • 20 g ksylitolu
  • 250 g mleka (u mnie kokosowo-ryżowe)
Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (pamiętając że to połowa porcji), zastępując cukier ksylitolem. Wylewamy gorący budyń na ułożone wcześniej śliwki i ścieramy na tarce drugą połowę ciasta. Pieczemy 35-40min/170C.









Makro jednego kawałka (z 16): 98 kcal, B-2g T-2,7 W-18,5


Smacznego!

Codziennie nowe, pyszne zdjęcia!  INSTAGRAM

7 komentarzy:

  1. Mniam ale cudooo <3

    Zapraszam http://ispossiblee.blogspot.com/2017/10/hello-autumn.html

    OdpowiedzUsuń
  2. z ogromną przyjemnością zjadłabym takie ciacho :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Mega! Wyglada po prostu taaaak apetycznie ;) pozdrawiam i zapraszam ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jaka wielkość foremki? :)

    OdpowiedzUsuń

Jak już tu jesteś - wyraź swoją opinie, a ja na pewno zajrzę do Ciebie;)
Podoba Ci się mój blog? - Zaobserwuj;)