wtorek, 3 października 2017

Tarta brzoskwiniowa z CHIA

Coś bardzo prostego i bardzo pysznego: tarta! U mnie dzisiaj brzoskwiniowa <3




Tarta brzoskwiniowa z CHIA:

Spód:

  • 150 płatków owsianych
  • 40 g miodu
  • 40 g masła orzechowego
  • 80 g orzechów (u mnie laskowe i włoskie)
  • 10 g oleju kokosowego
  • 2 jaja
Masa:
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 20 g miodu
  • 15 g nasion chia
  • 4 brzoskwinie
  • 2 łyżki żelatyny
Wszystkie składniki na spód blendujemy  razem. Wykładamy na formę wysmarowaną olejem kokosowym w wkładamy do piekarnika na 15 min/180 C.
Mleczko, miód, chia, 2 pokrojone w kostkę brzoskwinie podgrzewamy w garku. Kiedy wszystko jest już gorące dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia. Po zestawieniu z ognia, blendujemy  tak żeby połączyć kawałki brzoskwini z masą. Odstawiamy do ostygnięcia. 
Na upieczony i ostudzony spód układamy pokrojone kawałki brzoskwini, a następnie zalewamy masą. Wkładamy do lodówki na ok 2h.








Makro jednego kawałka (z 18): 126 kcal, B-4g T-7g W-11g





Smacznego!

Codziennie nowe, pyszne zdjęcia!  INSTAGRAM

8 komentarzy:

Jak już tu jesteś - wyraź swoją opinie, a ja na pewno zajrzę do Ciebie;)
Podoba Ci się mój blog? - Zaobserwuj;)