niedziela, 17 września 2017

Trzywarstwowe babeczki z daktylowym spodem

Dzisiaj mam dla Was babeczki, które nie tylko zaspokoją ochotę na słodkie ale i na głód. I to na długi czas! Czyli - najlepsze połączenie;)




Babeczki z kaszy jaglanej

Spód

  • 5 daktyli suszonych 
  • 5 fig suszonych 
  • 10 g migdalów 
  • 10 g oleju kokosowego 
  • 30 g masła orzechowego 

Wszystko razem blendujemy ➡ wykładamy na dnie foremek mocno dociskając ➡ wkładamy na kilkanaście minut do lodówki 

Jasna cześć 

  • 100 g kaszy jaglanej 
  • 20 g wiórek kokosowych 
  • 10 g miodu 
  • 2 szklanki mleka migdałowego 

Kasze gotujemy w mleku ➡ dodajemy wiórki i miód ➡ blendujemy i czekamy aż chwile ostygnie ➡ wykładamy do foremek

Ciemna część 

  • 60g gorzkiej czekolady 
  • 10g oleju kokosowego 

Czekoladę z olejem kokosowym rozpuszczamy w kąpieli wodnej ➡ czekamy aż ostygnie i polewamy nasze babeczki 
Wkładamy do lodówki na około 3 godziny. 



Makro jednej babeczki (po podzieleniu na 10 babeczek): 153 kcal: B-3g T-8g W-18g 




Smacznego!

Codziennie nowe, pyszne zdjęcia!  INSTAGRAM

4 komentarze:

  1. Wygladają bosko! Koniecznie do zrobienia :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. O Jezu. Jakie pysznosci :) pozdrawiam i zapraszam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudownie wygladają, szczujesz jak cholercia <3

    Zapraszam http://ispossiblee.blogspot.com/2017/09/komplet-dresowy-disneya.html

    OdpowiedzUsuń

Jak już tu jesteś - wyraź swoją opinie, a ja na pewno zajrzę do Ciebie;)
Podoba Ci się mój blog? - Zaobserwuj;)