piątek, 1 lipca 2016

Frittata z cukinią i szparagami

Po wypasionej frittacie z tego posta czas na coś szybszego, do czego potrzeba zdecydowanie mniej składników, a jest równie pyszna! Znajdziecie w niej dwa moje ulubione, 'letnie' składniki - cukinie i szparagi - mogłabym je jeść dosłownie codziennie <3
                    Dzisiaj w takiej wersji ;)



Czego potrzebujemy?


+ ulubione przyprawy w dowolnej ilości!


  • szparagi gotujemy al dente
  • cukinie ścieramy na średnich oczkach
  • jajka ubijamy w mikserze
  • do ubitych jajek ciągle mieszając dodajemy stopniowo mąkę
  • dodajemy i mieszamy reszte składników
  • wszystko wylewamy na wysmarowaną tłuszczem formę
  • wkładamy do piekarnika na 25 min
  • podajemy z ketchupem lub ulubionym sosem
Gotowe! <3




Smacznego! 



Taka porcja ma ok. 100 kcal. Prawda, że mało?!



INSTAGRAM

7 komentarzy:

  1. Ciekawi mnie smak, nigdy nie jadłam takiego połączenia :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam fasolkę szparagową! wygląda to wszystko przepysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglada bardzo, bardzo smakowicie :O

    Zapraszam http://ispossiblee.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale przepysznie wygląda!
    dusiiiak.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda apetycznie:D
    Muszę kiedyś wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń

Jak już tu jesteś - wyraź swoją opinie, a ja na pewno zajrzę do Ciebie;)
Podoba Ci się mój blog? - Zaobserwuj;)