Po wypasionej frittacie z tego posta czas na coś szybszego, do czego potrzeba zdecydowanie mniej składników, a jest równie pyszna! Znajdziecie w niej dwa moje ulubione, 'letnie' składniki - cukinie i szparagi - mogłabym je jeść dosłownie codziennie <3
Dzisiaj w takiej wersji ;)
+ ulubione przyprawy w dowolnej ilości!
- szparagi gotujemy al dente
- cukinie ścieramy na średnich oczkach
- jajka ubijamy w mikserze
- do ubitych jajek ciągle mieszając dodajemy stopniowo mąkę
- dodajemy i mieszamy reszte składników
- wszystko wylewamy na wysmarowaną tłuszczem formę
- wkładamy do piekarnika na 25 min
- podajemy z ketchupem lub ulubionym sosem
Gotowe! <3
Smacznego!
Taka porcja ma ok. 100 kcal. Prawda, że mało?!
INSTAGRAM
Ciekawi mnie smak, nigdy nie jadłam takiego połączenia :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
uwielbiam fasolkę szparagową! wygląda to wszystko przepysznie:)
OdpowiedzUsuńWyglada bardzo, bardzo smakowicie :O
OdpowiedzUsuńZapraszam http://ispossiblee.blogspot.com
apetycznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńAle przepysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńdusiiiak.blogspot.com
Inspirujące danie!
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie:D
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś wypróbować:)