wtorek, 10 października 2017

Sernik dyniowy



Sernik dyniowy

Masa:

  • 500 g twarogu półtłustego
  • 250 g puree z dyni
  • 100 g miodu
  • 2 jaja
  • 20 g budyniu waniliowego
Wszystkie składniki blendujemy razem do uzyskania kremowej konsystencji. Wylewamy na blaszkę wysmarowaną olejem kokosowym i pieczemy ok 45 min/180C.

Polewa:
  • 40 g gorzkiej czekolady
  • 40 g masła orzechowego
  • 100 g mleka (u mnie ryżowe)
  • 20 g orzechów laskowych 
Czekoladę, masło orzechowe i mleko łączymy w kąpieli wodnej. Po uzyskaniu kremowej konsystencji dodajemy drobno pokrojone orzechy. Ostudzoną masę wylewamy na również ostudzony sernik.
Przechowujemy w lodówce.








Makro jednego kawałka (z 16) - 106 kcal, B-7g T-4,8g W-9g


Smacznego!

Codziennie nowe, pyszne zdjęcia!  INSTAGRAM

7 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawy przepis i z pewnością wypróbuję!
    dusiiiak.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Mega. Genialnie wyglada i pewnie smakuje ;) pozdrawiam i zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy można zamienić miód np. na erytrytol?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można, ale próbuj masy, żeby była wystarczająco słodka;)

      Usuń
  4. Po prostu jest rewelacyjne i jestem zachwycona <3

    Zapraszam https://ispossiblee.blogspot.com/2017/10/karmelowa-narzutka.html

    OdpowiedzUsuń
  5. A jak zrobic to puree z dyni ..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. obierasz dynie, kroisz na mniejsze kawałki i gotujesz lub pieczesz do miękkości ;)

      Usuń

Jak już tu jesteś - wyraź swoją opinie, a ja na pewno zajrzę do Ciebie;)
Podoba Ci się mój blog? - Zaobserwuj;)