Fit ciasto ze śliwkami i kruszonką:
Ciasto
- 100 g mąki kukurydzianej
- 100 g mąki ryżowej
- 40 g ksylitolu
- 25 g oleju kokosowego
- 5 g proszku do pieczenia
- 2 jaja
-------------------------------------------
- 6 śliwek
- łyżeczka ksylitolu
Składniki łączymy i zagniatamy ciasto. Połową ciasta wykładamy formę wysmarowaną tłuszczem, nakłuwamy widelcem. Kładziemy pokrojone w mniejsze kawałki śliwki i posypujemy łyżeczką ksylitolu.
Masa:
- pół opakowania budyniu waniliowgo
- 20 g ksylitolu
- 250 g mleka (u mnie kokosowo-ryżowe)
Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (pamiętając że to połowa porcji), zastępując cukier ksylitolem. Wylewamy gorący budyń na ułożone wcześniej śliwki i ścieramy na tarce drugą połowę ciasta. Pieczemy 35-40min/170C.
Makro jednego kawałka (z 16): 98 kcal, B-2g T-2,7 W-18,5
Smacznego!
Codziennie nowe, pyszne zdjęcia! ➡ INSTAGRAM
moje ulubione ciacho <3
OdpowiedzUsuńpyszotka <3
OdpowiedzUsuńzapraszam
mój blog |KLIK|
Mniam ale cudooo <3
OdpowiedzUsuńZapraszam http://ispossiblee.blogspot.com/2017/10/hello-autumn.html
z ogromną przyjemnością zjadłabym takie ciacho :D
OdpowiedzUsuńMega! Wyglada po prostu taaaak apetycznie ;) pozdrawiam i zapraszam ;)
OdpowiedzUsuńJaka wielkość foremki? :)
OdpowiedzUsuń20x20;)
Usuń