piątek, 1 grudnia 2017

Fit piernik świąteczny



Piernik świąteczny:

  • Szklanka (230g) pomidorów z puszki (bez wody)
  • 140 g mąki ryżowej
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 100g miodu
  • 2 dojrzałe banany
  • 50 g rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 30 g kakao
  • 30 g przyprawy do piernika
  • sok z jednej cytryny
  • 5 g sody oczyszczonej
Wszystkie składniki razem zblendować. Masę wylać na formę wysmarowaną olejem kokosowym (u mnie 20x20). Piec ok 45 min/180C. Piernik można polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą - pasek gorzkiej czekolady + kilka łyżek mleka roślinnego.







Makro jednego kawałka ( z 16) - 133kcal B-2g T-4g W-24g









Smacznego!
Codziennie nowe, pyszne zdjęcia!  INSTAGRAM

5 komentarzy:

  1. Woow pierwszy raz spotkałam się z pomidorami w deserze. Super przepis!
    dusiiiak.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Mysle, ze zagości na moim stole taki oto pierniczek:) pozdrawiam i zapraszam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmmmm ale cudowny jest na pewno go upiekę <3

    Zapraszam https://ispossiblee.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Z całą pewnością skusze się na ten piernik. Musze spróbowac tego połączenia ;D

    OdpowiedzUsuń

Jak już tu jesteś - wyraź swoją opinie, a ja na pewno zajrzę do Ciebie;)
Podoba Ci się mój blog? - Zaobserwuj;)