Szparagi i cukinia to zdecydowanie warzywa, które można jeść bez obaw o swoją sylwetkę, bo ich wartość kaloryczna jest niewielka. Ja ostatnio nagromadziłam ich takie zapasy, że powoli kończą mi się pomysły na ich przyrządzanie! Na szczęście same też smakują świetnie, więc na pewno się nie zmarnują.
Dzisiaj mini szaszłyki z cukinii i szparagów posypane serem cramember <3 Świetnie nadają się też na grilla.
Czego potrzebujemy?
Cukinie kroimy na prostokąty, szparagi gotujemy. Warzywa nadziewamy na wykałaczki i dusimy ok.10 min pod przykryciem. Na koniec dodajemy ser i czekamy aż się roztopi. Można podawać z ryżem i mizerią.
I już prosty obiad nie jest nudny;)
I już prosty obiad nie jest nudny;)
Uwielbiam szparagi <3 Bardzo fajny, a prosty przepis.
OdpowiedzUsuń(W.)
Pysznie wygląda ^^
OdpowiedzUsuńgrlfashion.blogspot.com
Zapraszam;*
mniam :D
OdpowiedzUsuńŚwietnie to wyglada i juz jutro to wypróbuję <3
OdpowiedzUsuńZapraszam http://ispossiblee.blogspot.com
mniam cukinie to uwielbiam ;)
OdpowiedzUsuńzapraszam
mój blog |KLIK|
Wygląda pysznie. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie! Mam tylko wrażenie, że użyłaś fasolki szparagowej, a nie szparagów. Sprawdź to, pozdrawiam serdecznie! ;)
OdpowiedzUsuńpauuls.blogspot.com
wygląda smakowicie ♥
OdpowiedzUsuńhttp://m-grabowska.blogspot.com/
Pysznie wygląda. :)
OdpowiedzUsuń