piątek, 13 kwietnia 2018

FIT SNICKERS


SNICKERS

Spód:
  • 100 g mąki kokosowej
  • 100 g mleka ryżowego
  • 50 g masła orzechowego
Składniki zagnieść razem. Wyłożyć na blaszkę, mocno docisnąć. Włożyć na chwile do zamrażarki.

Krem:
  • 100 g daktyli
  • 15 masła orzechowego
  • 50 g orzechów
Polewa:
  • 30 g gorzkiej czekolady
  • 10 g oleju kokosowego
Daktyle zalać wrzątkiem. Poczekać aż zmiękną. Wylać wodę, dodac masło orzechowe i zblendować wszystko na gładką masę. 
Wyłożyć krem na kruchy spód, posypać orzechami. Włożyć do zamrażarki.
Przygotować polewe - czekolade i olej rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać pokrojone wcześniej batoniki.



Makro jednego kawałka (z 16) : 91 kcal, B-2,5g T-4,4g W-10g


Smacznego!

Codziennie nowe, pyszne zdjęcia!  INSTAGRAM

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jak już tu jesteś - wyraź swoją opinie, a ja na pewno zajrzę do Ciebie;)
Podoba Ci się mój blog? - Zaobserwuj;)