czwartek, 2 listopada 2017

Babeczki serniczkowe



Serniczki waniliowo - kakaowe:

  • 500 g twarogu półtłustego
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 50 g mąki ryżowej
  • 20 g budyniu waniliowego
  • 20 g kakao
  • 70 g miodu
  • 3 jaja
  • łyżeczka proszku do pieczenia
Mąki i proszek do pieczenia wymieszać razem. Dodać twaróg, miód i jaja. Masy rozdzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej budyń. Wymieszać. Wykładać do foremek na zmianę: ciemną i jasną masę. Piec ok. 30 min w 180 C. 









Makro jednej babeczki (z 12): 127 kcal, B - 10g, T3 g, W-14 g






Można też zrobić w formie tarty, ale bardziej polecam babeczki :D






Smacznego!

Codziennie nowe, pyszne zdjęcia!  INSTAGRAM

6 komentarzy:

  1. Tarta wyglada bardziej jak omlet :D

    Zapraszam https://ispossiblee.blogspot.com/2017/11/miekkosc-weluru.html

    OdpowiedzUsuń
  2. O jakie pysznosci <3 pozdrawiam i zapraszam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Babeczki wyglądają bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Czy mąkę ryżowa i kukurydzianą mogę zastąpić zwykła? (Tak wiem, nie będzie wtedy fit:))

    OdpowiedzUsuń

Jak już tu jesteś - wyraź swoją opinie, a ja na pewno zajrzę do Ciebie;)
Podoba Ci się mój blog? - Zaobserwuj;)