U kogo zdrowe odżywianie kończyło się podczas małego głodu poza domem? Ratunek - szybkie zakupy w kiosku, baton, chipsy, ciastko i po głodzie. Ja zawsze jestem przygotowana na coś takiego między innymi dzięki takim batonikom.
Batoniki owsiano-czekoladowe
- 150 g płatków owsianych
- 55 g oleju kokosowego
- 60 g ksylitolu
- łyżeczka cynamonu
- szczypta soli himalajskiej
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 35 g masła orzechowego
Olej kokosowy (50g) podgrzać w garnku z ksylitolem ➡dodać płatki owsiane, cynamon i sól ➡wymieszać ➡3/4 masy przełożyć do wyłożonej i wysmarowanej olejem kokosowym formy ➡schłodzić w lodówce
W tym czasie rozpuścić czekoladę, masło orzechowe i olej kokosowy(5g) ➡ krem wylać na schłodzoną, dolną warstwę ➡górę posypać pozostałymi płatkami ➡chłodzić w lodówce ok. 2 godziny.
Przechowywać w lodówce.
Makro jednej porcji (z 15): 129 kcal, B-2,3g T-7,5g W-13,5g
Tutaj dobrze Wam znane fasolowe brownie w formie batoników. Czasami wystarczy zmienić formę z keksówki na tartę i mamy batoniki :D
Smacznego!
Codziennie nowe, pyszne zdjęcia! ➡ INSTAGRAM
może wypróbuje przepis <3
OdpowiedzUsuńzapraszam
mój blog |KLIK|
Miam wyglada znakomicie <3
OdpowiedzUsuńZapraszam https://ispossiblee.blogspot.com
Wygląda super! Uwielbiam takie smakowitości.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
mój blog :)