Serniczki waniliowo - kakaowe:
- 500 g twarogu półtłustego
- 50 g mąki kukurydzianej
- 50 g mąki ryżowej
- 20 g budyniu waniliowego
- 20 g kakao
- 70 g miodu
- 3 jaja
- łyżeczka proszku do pieczenia
Mąki i proszek do pieczenia wymieszać razem. Dodać twaróg, miód i jaja. Masy rozdzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej budyń. Wymieszać. Wykładać do foremek na zmianę: ciemną i jasną masę. Piec ok. 30 min w 180 C.
Makro jednej babeczki (z 12): 127 kcal, B - 10g, T3 g, W-14 g
Można też zrobić w formie tarty, ale bardziej polecam babeczki :D
Smacznego!
Codziennie nowe, pyszne zdjęcia! ➡ INSTAGRAM
Tarta wyglada bardziej jak omlet :D
OdpowiedzUsuńZapraszam https://ispossiblee.blogspot.com/2017/11/miekkosc-weluru.html
pyszota <3
OdpowiedzUsuńzapraszam
mój blog |KLIK|
O jakie pysznosci <3 pozdrawiam i zapraszam ;)
OdpowiedzUsuńBabeczki wyglądają bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńCzy mąkę ryżowa i kukurydzianą mogę zastąpić zwykła? (Tak wiem, nie będzie wtedy fit:))
OdpowiedzUsuńtak można;)
Usuń