Sernik dyniowy
Masa:
- 500 g twarogu półtłustego
- 250 g puree z dyni
- 100 g miodu
- 2 jaja
- 20 g budyniu waniliowego
Wszystkie składniki blendujemy razem do uzyskania kremowej konsystencji. Wylewamy na blaszkę wysmarowaną olejem kokosowym i pieczemy ok 45 min/180C.
Polewa:
- 40 g gorzkiej czekolady
- 40 g masła orzechowego
- 100 g mleka (u mnie ryżowe)
- 20 g orzechów laskowych
Czekoladę, masło orzechowe i mleko łączymy w kąpieli wodnej. Po uzyskaniu kremowej konsystencji dodajemy drobno pokrojone orzechy. Ostudzoną masę wylewamy na również ostudzony sernik.
Przechowujemy w lodówce.
Przechowujemy w lodówce.
Makro jednego kawałka (z 16) - 106 kcal, B-7g T-4,8g W-9g
Smacznego!
Codziennie nowe, pyszne zdjęcia! ➡ INSTAGRAM
Bardzo ciekawy przepis i z pewnością wypróbuję!
OdpowiedzUsuńdusiiiak.blogspot.com
Mega. Genialnie wyglada i pewnie smakuje ;) pozdrawiam i zapraszam :)
OdpowiedzUsuńCzy można zamienić miód np. na erytrytol?
OdpowiedzUsuńMożna, ale próbuj masy, żeby była wystarczająco słodka;)
UsuńPo prostu jest rewelacyjne i jestem zachwycona <3
OdpowiedzUsuńZapraszam https://ispossiblee.blogspot.com/2017/10/karmelowa-narzutka.html
A jak zrobic to puree z dyni ..
OdpowiedzUsuńobierasz dynie, kroisz na mniejsze kawałki i gotujesz lub pieczesz do miękkości ;)
Usuń