Ciasto dyniowe z polewą czekoladową:
- 300 g puree z dynii
- 100 g miodu
- 150 g mąki ( u mnie 80 g kukurydzianej i 60 g ryżowej)
- 80 g mleka ryżowego
- 15 g oleju kokosowego
- 4 jaja
- 2 łyżki cynamonu
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 250 g twarogu półtłustego
- 30 g orzechów laskowych
- 30 g migdałów
Wszystkie składniki oprócz orzechów i migdałów zblendować razem na gładką masę. Migdały i orzechy posiekać na drobniejsze kawałki, dodać do masy i wymieszać. Piec ok. 40min/180 C (sprawdzać!)
Polewa:
- duża łyżka masła orzechowego ( u mnie z kawałkami orzechów)
- 6 kostek gorzkiej czekolady
- mleko (u mnie migdałowe) do uzyskania kremowej konsystencji
Składniki łączymy razem w kąpieli wodnej. Kiedy zgęstnieje polewamy upieczone ciasto.
Makro jednego kawałka ( z 20): 126kcal, B - 5,5g, T - 6 g, W - 14g
Smacznego!
Codziennie nowe, pyszne zdjęcia! ➡ INSTAGRAM
ooooo wygląda przepysznie :D ja zabieram się do zupy-krem z dyni . Ale widze że dynia jeszcze raz zawita u mnie-wygląda smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńooo u mnie osttanio w domu króluje dynia ponieważ dostałam od kuzynki dynie, która ważyła 22 kg heh. Tyle wszyła z jej puree że nie wiem kiedy się skończy heh
OdpowiedzUsuńzapraszam
mój blog |KLIK|
Ojejku ale cudownie wyglada az mi slinka cieknie <3
OdpowiedzUsuńZapraszam http://ispossiblee.blogspot.com/2017/11/white-pink-crop-top.html