Piernik świąteczny:
- Szklanka (230g) pomidorów z puszki (bez wody)
- 140 g mąki ryżowej
- 100 g mąki kukurydzianej
- 100g miodu
- 2 dojrzałe banany
- 50 g rozpuszczonego oleju kokosowego
- 30 g kakao
- 30 g przyprawy do piernika
- sok z jednej cytryny
- 5 g sody oczyszczonej
Wszystkie składniki razem zblendować. Masę wylać na formę wysmarowaną olejem kokosowym (u mnie 20x20). Piec ok 45 min/180C. Piernik można polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą - pasek gorzkiej czekolady + kilka łyżek mleka roślinnego.
Makro jednego kawałka ( z 16) - 133kcal B-2g T-4g W-24g
Smacznego!
Codziennie nowe, pyszne zdjęcia! ➡ INSTAGRAM
Uwielbiam <3
OdpowiedzUsuńWoow pierwszy raz spotkałam się z pomidorami w deserze. Super przepis!
OdpowiedzUsuńdusiiiak.blogspot.com
Mysle, ze zagości na moim stole taki oto pierniczek:) pozdrawiam i zapraszam ;)
OdpowiedzUsuńmmmmm ale cudowny jest na pewno go upiekę <3
OdpowiedzUsuńZapraszam https://ispossiblee.blogspot.com
Z całą pewnością skusze się na ten piernik. Musze spróbowac tego połączenia ;D
OdpowiedzUsuń