Babeczki z batatów:
- 800g batatów
- 200ml mleka roślinnego (ja dodałam migdałowe)
- ok 3 łyżki ksylitolu
- 20 g oleju kokosowego
- 3 jajka
- sok z połowy pomarańczy
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka przypraw korzennych
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 50g mąki kokosowej
Bataty obrać i ugotować➡ Wymieszać wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy➡ przelać do nasmarowanej tłuszczem formy ➡ Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1h. Gotowe babeczki polać roztopioną czekoladą.
Makro jednej babeczki (z 12): 123kcal B-3,5g T-3,5g W-20g
Smacznego!
Codziennie nowe, pyszne zdjęcia! ➡ INSTAGRAM
wyglądają mega pysznie! Oj jadłoby się jadło!
OdpowiedzUsuńjadłabym z przyjemnością :)
OdpowiedzUsuń