Kokosowe babeczki z nadzieniem orzechowym
- puszka białej fasoli
- 3 łyżki mąki jaglanej (bądź innej)
- 5 łyżek wiórek kokosowych
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki miodu
- 3 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki budyniu waniliowego
- 2 łyżki masła orzechowego
Fasole płuczemy, dodajemy wszystkie składniki i blendujemy na gładką masę. Połowę wlewamy do foremek, na każdą nakładamy trochę masła orzechowego, zalewamy masą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 30 minut.
Makro jednej babeczki (z 12): 130 kcal B-5g T-7g W-11g
Smacznego!
Codziennie nowe, pyszne zdjęcia! ➡ INSTAGRAM
budyń też zblenować na masę?
OdpowiedzUsuńproszek budyniowy dodajemy do wszystkich składników i blendujemy;)
Usuń