niedziela, 9 października 2016

Orzechowy FIT sernik

Kilka miesięcy temu w TYM poście pokazywałam Wam przepis na dietetyczny sernik. Dzisiaj przychodzę z kolejnym, ale tym razem...orzechowym! Czyli coś co lubię najbardziej <3 Jest przeeeepyszny! 


Czego potrzebujemy?



Składniki na orzechowy spód: 
ok 3 garście orzechów włoskich, 
łyżka masła orzechowego, 
łyżka oleju kokosowego.



Składniki na spód blendujemy, a następnie wykładamy na posmarowaną olejem blachę. Twaróg mielimy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy. Pozostałe składniki blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Powstałą masę wylewamy na orzechowy spód. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na ok. 25 min i pieczemy w termoobiegu. Po upieczeniu pozostawiamy na ok. 15 min do wystygnięcia i możemy jeść <3







Jeśli podzielimy ciasto na 10 kawałków to jeden będzie miał tylko 154 kcal w tym: 10g B, 10g T, 6g W ;) 













Smacznego! <3